Hirvenliha taipuu myös kreikkalaiseen moussakaan, eli munakoisovuokaan.
Moussaka hirvenlihasta
Ainekset
Työvaiheet
Kuori munakoisot. Viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Suolaa viipaleet ja jätä vetäytymään 15 minuutiksi. Kuori ja silppua sipulit. Paloittele paprikat.
Ruskista jauheliha, sipuli ja paprika. Lisää tomaattimurska, viini, suola, pippuri ja hieman oreganoa. Hauduta "kuivaksi" ilman kantta. Lisää seokseen lopuksi oliiviviipaleet.
Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä niitä hetki. Lisää kuuma maito koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen, kunnes kastike on paksua. Mausta suolalla, valkopippurilla ja kirvelillä. Jäähdytä. Lisää keltuaiset sekoittaen.
Paista talouspaperilla kuivatut munakoisoviipaleet runsaassa öljyssä. Laita viipaleet öljytyn vuoan pohjalle ja sen päälle juustoraastetta. Laita hirvijauhelihaseosta munakoisojen päälle ja sitten taas munakoisoviipaleita. Jatka kunnes viipaleet on käytetty. Peitä moussaka valkokastikeella.
Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 170 asteessa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä 15-20 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa lisäkkeenä vihersalaattia ja marinoituja oliiveja.
Vinkki! Moussakan voi valmistaa myös naudan jauhelihasta.