Baskimaalta tulevat pintxot ovat glögikestien helppoja tarjottavia. Kokeile pekonin ja taatelien hurmaavaa makean suolaista yhdistelmää.
Pekoni-taatelipintxot
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi sipuli. Paloittele taatelit ja pekoni. Ruskista pekoni omassa rasvassaan paistinpannulla. Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää taatelit. Mausta kanelilla, savupaprikalla ja mustapippurilla.
- Lado patonkiviipaleet leivinperin päälle uunipellille ja voitele oliiviöljyllä. Paahda leipiä 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
- Jaa täyte leipien päälle ja koristele paahdetuilla pinjansiemenillä.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia