Karpaloita, suolaa ja pippuria - riista ei kaipaa erikoisia maustesekoituksia.
Pitkään hautunut jänispata
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja paloittele porkkana.
Kuumenna muutama nokare voita valurautapadassa. Paloittele ja ruskista jäniksen palat padassa muutamassa erässä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pudota pataan pari nokaretta voita ja lisää porkkanat ja sipulit. Anna kasvisten ruskistua kunnolla. Lisää loputkin jänispalat. Kaada joukkoon valkoviini. Kiehauta, lisää vesi ja riistafondia.
Hauduta uunissa 150 asteessa 2–3 tuntia. Jänis on sopivan kypsää, kun lihat irtoavat kunnolla luista.
Koristele jäisillä karpaloilla.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia