Hitaasti hyvä tulee! Sanonta pätee sitkeämpiin lihanosiin, kuten lapaan.
Pitkään kypsennetty lapa
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 80 asteeseen. Nosta jäinen liha vuokaan ja kypsennä uunissa 10–12 tuntia.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja sokeri. Nosta lämmin liha pieneen astiaan ja kaada päälle suola-sokeriliemi. Anna lihan vetäytyä liemessä 5 tuntia. Käännä pari kertaa.
- Kaada liemi pois. Viipaloi liha ja tarjoa juuresmuusin, sinapin ja keitettyjen kasvisten kera.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia