Yrttikuorrutettu hirvipaisti
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita marinadiaineet ja laita paisti marinoitumaan yön yli jääkaappiin. Kääntele paistia välillä. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Ruskista liha paistinpannulla voissa ja hiero ruskistamisen jälkeen paistin pintaan reilusti mustapippuria ja suolaa. Jäähdytä.
Valmista yrttitahna hienontamalla kaikki aineet pyreeksi morttelissa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sivele kaikkialle paistin pintaan yrttitahnaa ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti/kilo lihaa.
Tarjoile kasvisröstin, karpalohyytelön ja sienikastikkeen kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia