
Pinaatti ja feta kietovat täysjyväpastan hellään syleilyynsä. Pastan joukkoon voi vielä lisätä makulisäksi puolitettuja kirsikkatomaatteja.
Feta-pinaattispagetti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Tee kastike pastan kypsyessä. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon pinaatti ja jatka paistamista, kunnes pinaatti on sulanut ja lämmennyt. Lisää kerma ja anna sen kiehahtaa. Murustele joukkoon feta. Voit säästää osan fetamuruista koristelua varten. Mausta kastike chilillä ja mustapippurilla. Suolaa ei välttämättä tarvita, sillä feta on suolaista.
- Yhdistä keitetty, valutettu pasta ja kastike. Viimeistele paahdetuilla siemenillä ja halutessasi juustolla. Voit halutessasi lisätä pastan pinnalle vielä basilikanlehtiä tai hienonnettua lehtipersiljaa.
Siementen paahtaminen: Mittaa siemenet kuivalle, kuumalle paistinpannulle. Paista käännellen, kunnes siemenet saavat kauniin värin.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.