Voit tehdä suklaaleivosaineksista myös kakun.
Sydämelliset mokka-suklaaleivokset
Ainekset
Työvaiheet
Voitele esimerkiksi silikonivuoka, jossa on sydämen mallisia koloja. Sulata suklaa paloina kuuman kahvin joukkoon. Jäähdytä hetki. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat vaahtoon voimakkaasti sekoittaen.
Vatkaa suklaaseos taikinaan ja viimeiseksi jauhetut mantelit ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Kaada taikinaa voideltuihin vuoan koloihin, kolot puolilleen taikinaa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja irrota koloista. Jos paistat yhden ison kakun, paistoaika on noin 45 minuuttia.
Kuumenna kuorrutusta varten kerma ja sulata suklaa paloina sekaan. Sekoita
tasaiseksi ja jäähdytä hetki. Työnnä jokaiseen kakkusydämeen jäätelötikku ja kasta sydämet yksi kerrallaan sulaan suklaaseen. Valuta ylimääräinen suklaa pois ja laita sydämet esimerkiksi korkeareunaiseen lasiin jääkaappiin kovettumaan.
Vaihda tikut, kun suklaakuorrutus on kovettunut. Koristele sydämet strösseleillä, kun suklaapinta on vielä hieman pehmeää.
Vinkki! Jos haluat tehdä suklaapallotikkareita, murra kokonaisesta kakusta pieniä paloja ja muotoile ne käsissä palloiksi. Dippaa sulaan suklaaseen kuten sydämet.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.