
Raikkaan ja rapsakan salaatin voi esivalmistella edellisenä päivänä. Salatti säilyy pitopöydässä freesimpänä kun tarjoilet kastikkeen erikseen.
Rikastettu vihreä salaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä omenavinegretin ainekset isossa lasitölkissä. Sekoita hyvin.
- Pese omenat ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Halkaise fenkoli neljään osaan ja viipaloi. Purista limen mehu. Irrota ruusukaalin lehdet, hienonna kaalien keskustat ja lehdistä paksuimmat.
- Yhdistä kulhossa omenat ja fenkolit ja sekoita joukkoon limen mehu, jotta omenat ja fenkolit eivät tummu. Lisää ruusukaalit ja lehtikaalit. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
- Hienonna pähkinät. Raasta juusto karkealla terällä.
- Lisää pähkinärouhe, juustoraaste, rucola ja herneenversot salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.