
Jos joukossa ei ole allergisia, tarjoa paahdettu possu, kasvikset ja lohi samalta laudalta.
Uunipossu, uunilohi ja paahdetut uunikasvikset
Ainekset
Työvaiheet
Tee uunipossu näin:
- Yhdistä mausteseoksen ainekset ja hiero mausteet lihan pintaan. Anna maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään kahden tunnin ajan.
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä 150 asteessa (kiertoilmauunissa 125 asteessa) noin tunti. Lusikoi vuoan pohjalle kertyvää paistinestettä paiston aikana lihan päälle. Valmiin paistin sisälämpötila on 72–74 astetta.
- Nosta liha uunista ja kääri se folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Leikkaa liha tarjolle siivuiksi.
- Vinkki! Paistoaika on viitteellinen, mutta yleensä lihaa paistetaan tunti kiloa kohti. Varaa lihaa 100–120 grammaa jokaiselle syöjälle. Parhaiten kypsyyden näkee paistolämpömittarista. File on kypsä ja mehevä, kun mittarin lukema on 72–74 astetta.
Tee uunilohi näin:
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Poista fileesta ruodot. Hienonna rosmariinin oksat.
- Sivele kalan pintaan öljyä, paprikajauhetta, rosmariinia ja suolaa. Laita kala isoon uunivuokaan tai pellille.
- Kypsennä uunin alaosassa 30–35 minuuttia.
Tee uunikasvikset näin:
- Kuumenna uuni 220 asteeseen.
- Kuori porkkanat ja punajuuret. Pilko suupaloiksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon öljyä, hunajaa, timjamia, suolaa ja mustapippuria. Levitä uunipellille.
- Pilko kukkakaali suupaloiksi. Yhdistä kulhossa öljy, oregano, suola ja pippuri. Lisää kukkakaalit ja sekoita. Kumoa kukkakaalit uunipellille.
- Paahda uunissa 15 minuuttia. Huuhtele retiisit. Lisää ne joukkoon ja paahda vielä 10 minuuttia.