
Viherpippurinen jauheliha-pastavuoka
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä puolikypsäksi.
-
Ruskista jauheliha sekä hienonnetut sipulit. Mausta seos suolalla ja sokerilla.
-
Lisää tomaattimurska sekä oliivit. Sekoita hyvin.
-
Sekoita munamaidon ainekset.
-
Sekoita pastakattilassa valutettu pasta ja jauhelihaseos. Kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle murennettu viherpippurijuusto.
-
Kaada lopuksi vuokaan munamaito ja kypsennä ruokaa uunin alatasolla 180-200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin ja uunilämpimien sämpylöitten kera.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia