Puolukka kuuluu lammaskaalin lisukkeisiin.
Kaali-lammaspata
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista padassa öljyssä. Lisää sen verran vettä, että lihat juuri peittyvät. Kiehauta. Lisää mausteet ja murennetut liemikuutiot. Keitä hiljalleen kannen alla noin tunti.
Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi porkkanat ja sipulit. Murskaa valkosipulinkynnet. Lisää ne pataan ja jatka kypsennystä pienellä lämmöllä puolisen tuntia.
Mausta meiramilla ja silputulla persiljalla. Jätä puolet persiljasta koristeeksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
Ripottele loppu persilja valmiin ruuan päälle.
Nauti sellaisenaan tai tarjoa perunoiden tai riisin kanssa. Puolukka kuuluu lammaskaalin lisukkeisiin.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia