
Juureen tehty rapeakuorinen leipä saa makua valkosipulista.
Valkosipulileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista juuri. Sekoita käden lämpöiseen nesteeseen vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita juurta hetki puuhaarukalla. Laita astian päälle tiivis kansi tai kelmu ja anna juuren tekeytyä huoneen lämmössä 1-2 päivää.
- Jatka leivän tekoa. Lisää juureen kädenlämpöinen neste, hunaja, oliiviöljy ja suola sekä vähitellen jauhot hyvin alustaen. Nostata löysähköä, mutta käsistä irtoavaa taikinaa 2 tuntia.
- Jaa noussut taikina kahteen osaan. Vaivaa paloja jauhotetulla pöydällä. Muodosta taikinoista kaksi litteää levyä uunipellille, leivinpaperin päälle. Nostata leipiä puolisen tuntia.
- Leikkaa leivän pintaan tuore valkosipuli viipaleiksi. Painele viipaleet leipiin ja lorauta kevyesti oliiviöljyä pintaan.
- Paista leipiä 200 asteisessa kiertoilmauunissa noin 10 minuuttia. Laske uunin lämpöä 175 asteeseen ja jatka paistoa vielä noin 30 minuuttia.
Vinkki! Kokeile valkosipulin tilalla viipaloitua tomaattia tai tuoretta rosmariinia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.