Lammasvartaat kypsyvät grillissä muutamassa minuutissa. Uudet perunat kypsyvät itsekseen folion sisällä.
Lammasvartaat ja perunanyytit
Ainekset
Työvaiheet
Marinadia varten sekoita ensin öljy ja sitruunamehu.
Silppua timjami ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita marinadiaineet yhteen. Kaada marinadi muovipussiin ja laita liha sekaan. Kääntele pussia, jotta marinadi leviää ympäri lihaa. Nosta pussi vuokaan ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillaamista.
Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa reiluiksi paloiksi (3x3 cm). Viipaloi munakoiso ja puolita viipaleet halutessasi.
Ota liha marinadista ja kuivaa pinta. Leikkaa lihasta reiluja suupaloja. Pujota liha ja kasvikset pitkiin varrastikkuihin. Jos käytät puisia tikkuja, liota niitä kylmässä vedessä painon alla pari tuntia ennen grillaamista, jotta ne eivät syty palamaan.
Grillaa vartaat ja kääntele niitä silloin tällöin. Mausta suolaripauksella grillaamisen jälkeen.
Vinkki! Varrasliha kypsyy yleensä 3-5 minuutissa, palojen koosta riippuen.
Leikkaa foliosta isohkoja neliöitä valmiiksi. Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Leikkaa puoliksi.
Silppua basilikan lehdet marinadia varten. Sekoita marinadiaineet kulhossa.
Pyörittele perunoita marinadissa. Annostele perunat kunkin foliopalan keskelle. Sivele päälle vielä ylimääräistä marinadia.
Sulje nyytit huolellisesti ja kypsennä grillissä. Nyytit voi kypsentää myös 225-asteisessa uunissa.
Vinkki! Jos et laita suolaa marinadiin, ripottele sormisuolaa perunoiden päälle ennen nyyttien sulkemista.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia