
Sitruuna ja lakritsi täydentävät toistensa makuja.
Sitruuna-lakritsimuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Riko munat yksitellen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki kevyesti. Sekoita joukkoon voi, maito ja sitruunamehu.
- Sekoita sokeri, paloitellut lakritsipalat, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, sitruunan raastettu kuori ja anis keskenään kulhossa. Lisää jauhoseos nesteseoksen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nostele taikinaa muffinivuokiin tai muffinipellin koloihin.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, muffinit ovat kypsiä.
- Valmista kuorrutus. Sekoita sitruunatuorejuusto, voi ja tomusokeri. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä kuorrutusta muffineille.
- Koristele lakritsipaloilla.
- Samana päivänä leivotut muffinit voi pakastaa.