Leivo pikkuleipätaikina tangoksi ja leikkaa lämpimänä viipaleiksi.
Lemon curd -pikkuleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa taikina tasaiseksi.
- Sekoita vehnäjauhot, sitruunankuoriraaste, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita nopeasti voi-sokerivaahdon joukkoon. Nosta taikina kylmään puoleksi tunniksi.
- Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele palat noin 30 sentin pituisiksi tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperin päälle uunipellille, jätä leviämisvaraa tankojen välille. Paina tankojen keskelle syvennys sormella. Syvennyksen pitää olla mahdollisimman syvä ja kapea, ettei lemon curd -tahna valu paistamisen aikana pikkuleivältä.
- Sekoita lemon curd -tahna ja perunajauhot keskenään. Levitä tahnaa pikkuleipätaikinan syvennykseen. Ripottele päälle kookoshiutaleita.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pikkuleipätangon pohja on kauniin ruskea. Leikkaa heti paistamisen jälkeen terävällä veitsellä vinoiksi viipaleiksi.