Poron jauheliha, punajuuri ja vuohenjuusto - syksyn mahtava makutrio.
Punajuuri-poromureke
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista mureketaikina poron jauhelihasta.
- Lisää mureketaikinaan keltuainen, timjami, dijonsinappi, hienonnetut kaprikset ja punajuuriraaste. Muotoile taikina kevyesti öljytyin käsin noin 20 sentin pituiseksi, soikion muotoiseksi lihapalloksi.
- Tee lihasoikion päälle pituussuunnassa viilto sormilla ja murenna viiltoon vuohenjuustoa. Muotoile mureke takaisin soikion muotoiseksi. Nosta uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla 35–40 minuuttia.
Vinkki! Kypsennä samassa vuoassa lisukekasvikset.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia