
Kurpitsaraaste on sämpylätaikinan mieto lisä. Taikinaan voi lisätä myös kurpitsasosetta.
Kurpitsasämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.
- Vaivaa joukkoon vehnäjauhot. Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää. Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon. Kohota 1–2 tuntia.
- Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä. Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa. Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.
- Voitele sämpylät munalla. Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.
- Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.