Parapähkinä-hunajakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Aseta irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reunat kevyesti voilla tai öljyllä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Murskaa parapähkinät monitoimikoneessa hienoksi. Sekoita joukkoon maissitärkkelys, vaniljasokeri, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja kaneli.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Ota talteen vain neljä valkuaista valkuaisvaahtoa varten. Vatkaa keltuaiset, suola ja hunaja vaalean keltaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahto pähkinäseoksen kanssa tasaiseksi, mutta älä vatkaa, ettei vaahto laskeudu. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa höttöiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kiiltävää ja kovaa. Kääntele valkuaisvaahto kevyesti pähkinätaikinan joukkoon.
- Kaada taikina irtopohjavuokaan. Tasoita pinta kevyesti lastalla. Kypsennä 45 minuuttia uunin alatasolla. Jos kakun pinta tummuu liikaa, aseta päälle leivinpaperi.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa. Irrota vuoan reunat kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoilulautaselle. Ripottele päälle siivilän läpi runsaasti tomusokeria ja kanelia.
- Tarjoa kakku vaahdotetun vaniljakastikkeen tai kermavaahdon sekä marjojen kanssa.
Vinkki! Voit korvata parapähkinät esimerkiksi cashewpähkinöillä.