
Perinteisessä prinsessakakussa on vaniljakiisselitäytettä ja vadelmahilloa.
Prinsessakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele ja jauhota 24-26-senttinen irtopohjavuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi taikinaan. Kääntele varovasti sekaisin.
- Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kolmeksi kerrokseksi.
- Sekoita vaniljakastikeainekset maitoon. Anna vetäytyä jääkaapissa 10 minuuttia.
- Vaahdota kerma sokerin kanssa napakaksi vaahdoksi. Sekoita hillo notkeaksi.
- Kostuta alin kakkupohja. Levitä päälle hilloa ja sen päälle vaniljakiisseliä. Levitä päällimmäiseksi kerrokseksi reilusti kermaa. Kokoa kermaa keskelle kakkua pieneksi keoksi, jotta kakku kohoaa hieman keskeltä. Nosta toinen kakkukerros päälle ja täytä samalla tavalla.
- Nosta kakun kansi päälle ja kostuta sitäkin kevyesti. Sivele kakun päälle ja reunoille ohut kerros kermavaahtoa.
- Levitä työpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani ohueksi levyksi. Huomioi, että levyn pitää peittää myös kakun reunat. Leikkaa levy pyöreäksi. Kääri levy kaulimen ympärille ja nosta kakun päälle. Asettele marsipaani tiiviisti kakun päälle ja reunoille.
- Anna vetäytyä jääkaapissa kuvun alla vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla vähän ennen tarjoilua.
Vinkki! Jos värjäät itse marsipaania, tiputa pari pisaraa väriainetta vesitippaan ja "hiero" tippa marsipaaniin.