Jauhelihalaatikko
Ainekset
Työvaiheet
Viipaloi munakoiso. Leikkaa viipaleet vielä neljään osaan. Ruskista palat pienissä erissä öljyssä kuumalla pannulla. Valuta talouspaperin päällä. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista sipulit pannulla jauhelihan kanssa. Lisää lopuksi myös munakoisopalat. Mausta, lisää tomaattimurska ja -pyree sekä persilja. Hauduta kannen alla 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tai suolaa tarvittaessa.
Kuori ja viipaloi perunat. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. Valuta hyvin.
Levitä jauhelihakastike voidellun vuoan pohjalle. Asettele perunaviipaleet limittäin jauhelihan päälle. Ripottele päälle kevyesti suolaa.
Sekoita kastikeaineet ja valuta perunaviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle reilusti parmesaani- tai emmental-juustoraastetta. Paista ruokaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Nosta vuoka keskitasolle ja nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Jos ruoka ruskistuu liikaa, peitä vuoka foliolla.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia