
Tässä kakussa on kaikkea: aprikoosihilloa, kahvinmakuista vaahtoa sekä banaania.
Kahvittaren klassikkokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin kakkupohja vaahdottamalla munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää sekoitus vaahtoon varovasti vuorotellen kiehuvan veden kanssa.
- Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia.
- Valmista täyte. Sekoita kattilassa kerma, kahvi, sokeri, muna ja maissijauhot.
- Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää huoneenlämpöiseen kiisseliin vanilliinisokeri ja huoneenlämpöinen voi pieninä paloina ja vatkaa kiisseli kreemimäiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pikakahvimuruja lisämakua antamaan.
- Viipaloi banaanit. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Kostuta levyt kahvi-likööriseoksella. Levitä alimmalle kakkupohjalle aprikoosihilloa ja lähes puolet täytteestä sekä banaaniviipaleita päälle. Täytä toinen väli samalla tavalla.
- Kostuta myös päällimmäinen levy. Levitä pinnalle ohut kerros hilloa ja täytettä, mutta ei banaania.
- Peitä kakku ja anna vetäytyä jääkaapissa monta tuntia tai seuraavaan päivään.
- Kauli marsipaani tomusokeria apuna käyttäen kakun kokoiseksi ympyräksi. Käytä muottina kakkuvuokaa. Harjaa pullasudilla ylimääräinen tomusokeri pois. Rullaa ympyrä kaulimen ympärille ja nosta kakun päälle.
- Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokerit. Levitä tai pursota seos kakun reunoille.
Vinkki! Jos et löydä ruskeaa marsipaania, voit värjätä vaalean. Sekoita 1–2 ruokalusikallista kaakaota 2–4 teelusikalliseen kahvia. Pyöritä marsipaani palloksi ja laita seos pallon sisälle syvennykseen. Kauli normaalisti työpöydällä kakun kokoiseksi levyksi, kunnes marsipaani on värjäytynyt kauniin ruskeaksi. Helpompaa, kuin uskotkaan.