
Mustaherukka yllättää lihaisan voileipäkakun täytteessä.
Suolaliha-mustaherukkakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna suolaliha pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, kermaviili sekä hienonnettu tilli ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Täyte saa maistua suolaiselta.
- Sekoita mustaherukkatäytteen hillo ja tuorejuusto.
- Pohjusta irtopohjavuoka (20 cm) leivinpaperilla. Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele pohjalle kerros leipää. Kostuta kerros lihaliemellä. Levitä suolalihatäyte leiville. Lado jälleen kerros leipää. Kostuta leivät ja lisää mustaherukkatäyte. Asettele jälleen kerros leipää ja kostuta huolella. Peitä vuoka tiiviisti tuorekelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
- Notkista tuorejuusto vatkaamalla ja kuorruta kakku. Koristele kakku salaatilla sekä suolalihasta ja omenoista tehdyillä ruusuilla. Viimeistele mustaherukoilla tai karhunvatukoilla.
Vinkki! Valmista omenaruusut kuorimalla pesty omena kuorimaveitsellä ja käärimällä kuori rullaksi. Valuta omenaruusulle loraus sitruunamehua, jotta se ei tummu.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.