
Tänä vuonna pääsiäislampaan valmistus vie vain vartin. Sen jälkeen voitkin unohtaa sen uuniin ja ottaa nokoset.
Revitty rosmariinilammas
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Kuori ja lohko sipulit ja levitä ne uunivuokaan. Puolita valkosipulit vaakasuunnassa ja laita kolme puolikasta vuokaan. Hienonna neljännen puolikkaan kynnet.
- Hienonna kolmen rosmariininoksan lehdet ja sekoita ne valkosipulin joukkoon. Lisää oliiviöljy.
- Laita potkat vuokaan ja leikkaa lihaan teräväkärkisellä veitsellä muutamia reilun sentin syviä viiltoja. Hiero mausteöljy käsin lihan pintaan ja viiltoihin.
- Kaada loppu öljy vuokaan. Lisää myös muutama rosmariininoksa vuokaan. Ripottele suola ja pippuri lihan päälle kauttaaltaan. Kaada vesi vuokaan.
- Peitä vuoka foliolla. Kypsennä potkia uunissa noin kuusi tuntia, kunnes liha on niin mureaa, että se irtoaa luista vetämällä.
- Ota vuoka uunista ja anna lihan jäähtyä hetki. Revi liha tarjolle.
- Paahda mantelilastut kuivassa paistinpannussa ja ripota lihan päälle. Pirskota yrttiöljyä pinnalle.
Yrttiöljy
- Paloittele yrtit varsineen tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset.
- Soseuta kastike karkeaksi.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia