
Pullien sisällä on makeankirpeää karpalotäytettä.
Karpalo-muffinipullat
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maitoon. Lisää kardemumma, sokeri ja suola. Vatkaa muna joukkoon. Alusta vehnäjauhot ja lisää sulatettu voi taikinan joukkoon. Vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla peitettynä noin 40 minuuttia.
- Tee sillä aikaa täyte. Sekoita jäisten karpaloiden joukkoon sokerit ja maissijauhot, sekoita tasaiseksi.
- Vaivaa taikinaa jauhotetulla työpöydällä. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja voitele se pehmeällä voilla. Levitä karpalotäyte levylle, jätä reunoille tilaa. Kääri tiiviille rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä parin sentin paksuisia viipaleita ja laita voidellun muffinivuoan pohjalle.
- Kohota pullia liinan alla peitettynä noin 10–15 minuuttia. Voitele vatkatulla munalla ja ripottele pintaan mantelilastuja. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8–10 minuuttia.