Fenkoli, porkkana ja limettimehu raikastavat pähkinärouheella viimeistellyn kaalisalaatin.
Porkkana-fenkolicoleslaw
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta kuoritut porkkanat ja fenkoli karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi tai raasta se porkkanoiden ja fenkolin tavoin. Purista fenkoliraasteen päälle puolikkaan limetin mehu tummumisen estämiseksi.
- Yhdistä kaali-, porkkana- ja fenkoliraasteet kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Pane painon alle pariksi tunniksi viileään.
- Yhdistä kastikkeen aineet keskenään. Sekoita kastike kasvisraasteiden sekaan juuri ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle rouhittuja pähkinöitä. Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi grillatun tai paistetun lihan kanssa.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.