Tonnikalakuorukat maistuvat niin kuumana kuin kylmänä tarjottavana. Näiden pyöryköiden kyytipojaksi voi pyöräyttää vaikkapa kermaviilikastikkeen.
Espanjalaiset tonnikalakuorukat
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta tonnikala, säästä öljy. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon tonnikalaöljy, sipulikuutiot ja valkosipulit. Paista pehmeiksi.
- Lisää tonnikala, mausta ja paista viisi minuuttia. Lisää pannulle jauho ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada maito joukkoon muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Anna massan hissukseen kuplia 10–15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ensin massa muuttuu kiisselimäiseksi ja sakeutuu sitten löysäksi taikinaksi. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
- Mittaa yhteen kulhoon jauhot, toiseen korppujauhot ja riko kolmanteen kananmunat. Vatkaa munan rakenne rikki.
- Muotoile taikinasta kostein käsin kahden ruokalusikallisen kokoisia taikinapalloja.
- Pyöritä ne hellävaroen ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna palleroiden kuivahtaa lautasella hetki.
- Uppopaista kuorukat kullanruskeiksi kuumassa, 180-asteisessa öljyssä. Voit myös kypsentää niitä pannulla runsaassa öljyssä viitisen minuuttia molemmin puolin.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/