
Carbonara, savuinen ja pehmeä pekonipasta, kuuluu monen lempiruokalistalle. Kokeile ikisuosikkia vaihteeksi kylmäsavulohesta, piparjuurituorejuustolla höystettynä.
Lohispagetti alla carbonara
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää suola ja spagetit. Keitä pastaa reilusti kiehuvassa vedessä ilman kantta viisi minuuttia.
- Huuhdo ja pätki varsiparsakaalit. Lisää ne kattilaan jatka keittämistä viisi minuuttia, kunnes pasta on kypsää mutta napakkaa.
- Riko sillä aikaa munien rakenne kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna kylmäsavulohi.
- Siivilöi pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Pyöräytä pastan sekaan munaseos. Kääntele joukkoon kylmäsavulohi, tuorejuusto nokareina, sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä kaprikset.
- Viimeistele ruohosipulilla. Tarjoa heti.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/