
Lihapullat saavat kaveriksi tomaatteja, kesäkurpitsaa ja rapeaa leipää, ja koko komeus kuorrutetaan mozzarellalla.
Välimerellinen lihapullapelti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista lihapullamassa. Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha, muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Huuhdo kirsikkatomaatit ja siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Paloittele kesäkurpitsa ja kuori ja viipaloi sipuli. Siirrä ainekset tomaattien joukkoon.
- Revi tai kuutioi leipä uunipellille. Valuta ainesten päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Muotoile lihapullat ja nostele ainesten päälle pellille. Revi lopuksi mozzarella ainesten päälle.
- Paista ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja muut ainekset paahtuneita.
- Koristele ruoka basilikan lehdillä ja tarjoa pestokastikkeen kanssa.
Onpa todella mauton resepti. Suosittelen maustamaan aivan oman pään mukaan. Reseptinmukaisella maustamisella tulee vain pettymään.
Hyvää tulee kun tekee lihapullat esim. sipulikeittopussin ohjeella.