
Mantelisen kastikkeen voi kokata kokonaisesta jäniksestä, pakastetuista kaninkoivista tai
viiriäisistä.
Jänistä mantelikastikkeessa ja sahramiriisiä
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa jänis paloiksi. Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulit.
- Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää pannulle jäniksenpalat ja paista viisi minuuttia niin, että liha ruskistuu kauttaaltaan.
- Nosta lihat sivuun. Lisää pannulle sipulit ja paista kolme minuuttia.
- Lisää joukkoon valkosipulit ja paista vielä muutaman minuutin ajan. Ripottele pannulle jauhot ja kypsennä pari minuutttia.
- Kaada joukkoon viini, tomaattimurska ja vesi. Laita jäniksenpalat pannulle ja lisää vielä mantelit ja laakerilehti. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.
- Peitä pannu kannella ja kypsennä 45 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä.
Sahramiriisi
- Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita öljyssä kolmen minuutin ajan.
- Lisää joukkoon riisi ja sahrami. Kaada kattilaan kanaliemi. Keitä riisiä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.