
Kotitekoisesta energiapatukasta saa lisäaineetonta puhtia.
Energiapatukat
Ainekset
Työvaiheet
- Soseuta banaani ja puolukat. Purista joukkoon limen mehu. Lisää hunaja.
- Paahda hiutaleita ja pähkinöitä uunissa 200 asteessa 5-10 min.
- Lämmitä sose kuumaksi kattilassa tai mikrossa.
- Sekoita joukkoon paahdetut hiutaleet ja pähkinät.
- Anna turvota kaksi tuntia.
- Sekoita joukkoon kuivatut marjat. Muotoile massa 2 cm paksuiksi patukoiksi.
- Kuivaa uunissa 60 asteessa tai kuivurissa leivinpaperin päällä 6-8 tuntia. Käännä patukat puolessa välissä
Vinkki! Säilytä energiapatukat voipaperiin tai kelmuun käärittynä tiivissä purkissa. Ne säilyvät jääkaapissa pari kuukautta tai pakastimessa puoli vuotta. Ilman kylmäsäilytystä ne kannattaa syödä viikossa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.