
Tuore minttu ja sitruuna saavat kesäkurpitsan maistumaan raikkaalta.
Sitruunainen kesäkurpitsa-minttupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
- Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja mustapippuri.
- Kuumenna parila- tai paistinpannu ja paista kesäkurpitsaviipaleita kuumalla lämmöllä 3–4 minuuttia, kunnes viipaleet ovat saaneet väriä molemmin puolin. Levitä piirakka-pohjan päälle. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta, hienonnettua minttua ja juustoraasteet.
- Sekoita kerma, sitruunamehu ja munat kulhossa. Kaada täytteen päälle.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin alatasolla 10 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Vinkki!
Voit tehdä piirakkataikinan myös itse. Tällä ohjeella onnistut varmasti.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.