
Nyhtökaura sopii texmex-henkiseen mausteiseen piirakkaan mainiosti.
Nyhtökaura-texmexpiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää jauhot, suola ja chilijauhe. Nypi aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, jotta taikina pysyy mureana. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneen leikkuuterällä sekoittamalla.
-
Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
-
Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm).
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista siemenkota ja kuutioi paprika.
- Paista nyhtökaura rapeaksi öljyssä kuumalla paistinpannulla. Siirrä syrjään. Lisää hieman öljyä pannulle ja kuullota sipulit. Lisää paprika ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää maissi, tomaattipyree ja mausteet seokseen. Lisää seokseen lopuksi paistettu nyhtökaura.
- Kauli runsaat puolet taikinasta jauhotetulla työtasolla hieman piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta levy vuokaan ja leikkaa reuna siistiksi. Säästä reunapalat koristekirjainten tekemiseen. Lusikoi täyte piirakalle. Kauli lopusta taikinasta toinen levy kanneksi ja nosta piirakan päälle. Painele haarulla piirakan reuna kiinni.
- Kauli loput taikinasta ohueksi levyksi ja ota kirjainmuoteilla koristeita. Liimaa ne kananmunalla kiertämään kehämäisesti piirakkaa. Voitele koko piirakan pinta munalla ja painele kanteen haarukalla muutama reikä.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.