
Kasvispiiraan kauneuden salaisuuksia ovat lettireunus sekä värikkäät täytteet, joita ei piiloteta ranskankerman alle.
Kasvispiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Nypi aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, jotta taikina pysyy mureana. Voit sekoittaa taikinan myös monitoimikoneen leikkuuterällä.
- Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm). Kauli 2/3 taikinasta jauhotetulla työtasolla hieman piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta levy vuokaan ja leikkaa reuna siistiksi.
- Kauli lopusta taikinasta kapea ja pitkä kaistale. Leikkaa kaistaleesta kolme puolen sentin levyistä soiroa. Letitä soirot.
- Voitele piirakan reuna munalla. Asettele ja painele letti reunan koristeeksi. Nosta piirakka jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Riivi oreganosta lehdet ja hienonna ne. Raasta juusto. Sekoita kaikki ranskankermatäytteen aineet keskenään.
- Huuhdo kesäkurpitsa ja viipaloi. Kuori ja viipaloi sipuli. Puolita kirsikkatomaatit.
- Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Lusikoi ranskankermatäyte esipaistetulle pohjalle. Asettele pinnalle kesäkurpitsaa, sipulia ja tomaatteja. Jos sinulla on kesäkurpitsankukkia, voit koristella piirakan niillä.
- Paista piirakkaa uunin keskitasossa vielä 25 minuuttia.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.