
Klassinen hedelmäkakku on parhaimmillaan vasta muutaman päivän kuluttua leipomisesta. Pastamisestakaan se ei pahastu. Joulukakkuun sopivat pehmeät luumut, aprikoosit, viikunat sekä säilötyt kirsikat.
Englantilainen hedelmäkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista. Vaahdota voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.
- Silppua taatelit pieniksi paloiksi. Sekoita yhteen muiden hedelmäpalojen ja pähkinärouheen kanssa.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan kuivahedelmien sekä pähkinärouheen kanssa. Lisää halutessasi myös konjakki. Kaada taikina 1,5–2 litran vetoiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Jos käytät irtopohjavuokaa, sopiva halkaisija on 24 cm.
- Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Anna kakun vetäytyä hetki ennen kuin irrotat sen vuoasta. Jäähdytä kakku ja anna maustua folioon käärittynä viileässä ainakin muutama päivä.
- Koristele kakku sulatetulla suklaalla, säilötyillä kirsikoilla ja pähkinöillä.
Vinkki!
- Kokeile kakun kypsyyttä pitkällä puutikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä. Älä ylipaista kakkua kuivaksi, sen pitää olla mehevä.
- Voit käyttää kakkuun myös tavallista taloussokeria. Jos kananmunat ovat kovin pieniä, jauhomääräksi riittää 4 dl.
- Konjakin voi korvata säilykekirsikkapurkin liemellä.
Reseptistä puuttuu leivinjauheen määrä , olennainen tieto onnistumisen kannalta. Saisinko tiedon pikaisesti , jotta voisin leipoa tämän jouluksi?