
Tämän superhelpon herkun valmistus vie alle puoli tuntia. Jos maltat, kakku kestää hyvänä myös seuraavaan päivään.
Tekeekö mielesi jotain makeaa? Mutakakku on sokerinälän taltuttamiseen loistava valinta, koska pienikin pala täyteläisen makeaa mutakakkua vie kielen mennessään.
Salaisuus on kosteassa sisuksessa. Uskalla siis jättää kakku keskeltä tahmeaksi! Mehevyyttä lisää se, että vehnäjauhojen sijaan käytät mantelijauhoja. Niiden ansiosta kakku on gluteeniton.
Täyteläisen maun takaa tumma suklaa. Tämän kakun yllätys ja juju on lisäksi tuoreessa basilikassa, jota lisätään taikinaan puoli ruukullista.
Mutakakun voi leipoa jo tarjoilua edeltävä päivänä. Tarjoa kakku tomusokerilla hunnutettuna ja vaniljajäätelön kanssa. Loistaviksi lisukkeiksi sopivat myös tuoreet marjat ja suolapähkinät.
Gluteeniton basilika-mutakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kattilaan voi, paloiteltu suklaa ja tomusokeri. Anna niiden sulaa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Sekoita joukkoon munat. Lisää lopuksi mantelijauhot. Hienonna basilika ja lisää lopuksi taikinaan.
- Kaada taikina uunivuokaan (ø 20 cm) ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 18 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja jähmettyä. Koristele tomusokerilla.
- Tarjoa kakku vaniljajäätelön kanssa.