Perinteinen bostonkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää seos 42-asteiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri sekä mausteet. Alusta jauhot joukkoon ja lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppuvaiheessa. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kumoa kohonnut taikina työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä omenahilloa päälle ja ripottele vielä kanelia. Rullaa ja leikkaa n. 6 cm paloiksi.
- Pane kääröpalat väljästi pystyyn voideltuun irtopohjavuokaan ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin tunnin ajan. Halkaisijaltaan 24 sentin kokoiseen vuokaan menee sopivasti yksi taikinatanko eli 9–10 taikinapalaa.
- Voitele kohonnut kakku munalla, ripottele pintaan raesokeria ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Jäähdytä liinan alla. Voit koristella kakun sokerivesikuorrutuksella.