
Tuoreet viikunat ja ranskankermavaahto viimeistelevät syksyisen mehevän nautinnon. Kakku maistuu sekä lämpimänä että jääkaappikylmänä.
Suklaa-viikunakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi ja yhdistä suklaaseen. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista. Sekoita joukkoon viikunahillo.
- Vaahdota valkuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keltuaisvaahto ja jäähtynyt voi-suklaaseos. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Kaada taikina halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
- Paista 190 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä. Anna kakun jäähtyä. Voit tarjota kakun myös jääkaappikylmänä.
- Vaahdota ranskankerma ja tomusokeri. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Huuhtele ja lohko viikunat. Koristele kakku viikunoilla ja manteleilla. Valuta päälle hunajaa.
Vinkki! Voit tarjota kakun myös lämpimänä. Anna kakun vetäytyä paistamisen jälkeen puoli tuntia ja tarjoa ranskankerma erikseen.