
Punajuurilaatikko sopii joululaatikoksi maun ja värin puolesta. Voit valmistaa laatikon raaoista tai esikeitetyistä punajuurista.
Punajuurilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Laita esikeitetyt ohrasuurimot likoamaan kylmään, runsaaseen veteen edellisenä iltana. Liota yön yli ja valuta siivilässä ennen ruuanvalmistusta.
- Kuori ja raasta raa'at punajuuret. Kuori ja purista valkosipulinkynnet.
- Kuutioi feta.
- Sekoita kaikki aineet yhteen. Lisää maitoa, mikäli seos on liian paksua. Se saa olla melko löysää, sillä suurimot imevät nestettä vielä paistovaiheessa.
- Kaada ruoka voideltuun, 2 litran vetoiseen uunivuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.
Vinkki! Voit valmistaa laatikon myös esikeitetyistä punajuurista. Paistoaika on tällöin 40-60 minuuttia ja maidon määrä 5–6 dl.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia