Porkkana-kaurakeksit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Laita kulhoon. Kuori porkkanat ja inkivääri. Raasta ne hienoksi raasteeksi pähkinöiden päälle. Porkkanaraastetta tulee olla reilu 2 dl. Mittaa raasteen sekaan jauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin. Kaada taikinalle siirappi ja öljy ja sekoita vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin.
- Nosta noin kaksi teelusikallista taikinaa leivinpaperoidulle pellille 3 cm välein. Paina nokareita lusikalla matalammiksi. Paista keksejä uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet väriä pohjaan ja pinnalle.
- Siirrä keksit ritilälle jäähtymään ja paista lopputaikina samoin.
Vinkki! Voit korvata tuoreen inkiväärin 1 teelusikallisella jauhettua inkivääriä. Täysjyväjauhojen sijaan voit käyttää speltti- tai hiivaleipävehnäjauhoja tai pelkästään vehnäjauhoja, mutta käytä niitä ½ dl enemmän kuin täysjyvävehnäjauhoja.
1,5 tl täysjyvävehnäjauhoja?