Tyrni-kookoskakku
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele pohja ja reunat.
- Murskaa keksit hienoksi laittamalla ne muovipussiin ja ajelemalla kaulimella yli.
- Sulata rasva ja sekoita keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille 3-4 sentin korkeudelle. Säilytä jääkaapissa.
- Laita liivakot likoamaan runsaaseen, kylmään veteen 10 minuutiksi.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Vatkaa kerma ja sokeri hyvin löysäksi vaahdoksi. Sekoita lusikalla pehmennetty mascarpone joukkoon jäähtyneen suklaan ja kookoshiutaleiden kanssa. Voit myös jättää kookoksen pois halutessasi.
- Kiehauta limeteistä puristettu mehu ja sulata liivakot nesteeseen. Jäähdytä hetki. Sekoita muut aineet, paitsi tyrnihillo, yhteen pehmeäksi vaahdoksi.
- Kaada kermaseos pohjan päälle vuokaan vähitellen ja tee tyrnistä raitoja väliin. Sekoita tyrni lusikalla sekaan ja kaada kermaseosta taas päälle. Anna kakun hyytyä yön yli muovipussissa jääkaapissa.
- Tarjoilupäivänä notkista tyrnihilloa vedellä ja vedä epämääräisiä raitoja teelusikalla kakun pinnalle. Voit kietaista kakun reunaan nauhan ja ottaa sen pois juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Kakku muuntuu gluteenittomaksi, kun käytät pohjaan gluteenittomia keksejä.