
Täyteläisen vaniljakastikkeen päällä lepäävät herkulliset korvapuustit – näitä on pakko kokeilla, jos pitää pullasta ja viinereistä! Pellillisestä riittää isollekin porukalle, kun murrat pullat herkullisiksi palasiksi paistamisen jälkeen.
Lauttasaaren taivaalliset wienerpullat
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kylmään maitoon murusina. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan voisulan kanssa.
- Kohota taikinaa noin tunti huoneenlämmössä, liinalla peitettynä.
- Jaa taikina kahteen osaan.
- Kauli toinen puolikas levyksi ja aseta leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille, jonka koko on noin 30 x 40 cm. Levitä pohjan päälle vaniljakiisseli ja rusinat.
- Kauli myös toinen taikinapala levyksi.
- Sekoita täyteaineet ja levitä ne puhtaalle taikinalevylle. Kiedo levy rullalle ja leikkaa rullasta sentin paksuisia paloja. Asettele pullat pellillä olevan taikinapohjan päälle 2–3 sentin välein toisistaan.
- Anna kohota sen aikaa, että uuni lämpenee 200 asteeseen.
- Paista pullaa uunin alatasolla 30–40 minuuttia.
- Lopuksi jäähtyneiden pullien päälle voi sirotella tomusokeria tai tehdä tomusokeri-vesikuorrutuksen.
Vinkki! Nämä pullat maistuvat myös pakastuksen jälkeen!
Hei
Olihan tarkoitus lisätä myös kananmunat yhdessä sokerin ja kardemumman kanssa?
75 gr hiivaa....? Kahteen DL maitoa...424
Onhan ruman näköinen,ei tuota voi vieraille ainakaan tarjota.Onkohan sitä paistettu liikaa vai kui?
Epäilyttävän näköinen. Ulkonäön pitäisi olla ns.puoli ruokaa. Hm..maku voipi olla silti hyvää.
Epäilyttävän näköinen. Ulkonäön pitäisi olla ns.puoli ruokaa. Hm..maku voipi olla silti hyvää.
Vähän fiksaisin ohjetta, mutta on kyllä herkullista ja hyvännäköistä, kun tekoon panostaa. Tätä tehty jo 30 vuotta - nam maiskis!