
Kerma, ranskankerma, homejuusto ja parsa luovat yhdessä mahtavan maistuvan piirakan.
Parsa-sinihomejuustopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi pohja-aineet taikinaksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Painele sen jälkeen voidellun, 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Kiehauta parsakaalin kukintoja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele jääkylmän veden alla ja valuta hyvin siivilässä.
- Kuori ja silppua sipuli. Kuullota kevyesti öljyssä. Levitä sipulit ja parsakaalin kukinnot vuoan pohjalle.
- Sekoita kermaseoksen aineet keskenään, myös sinihomejuusto. Kaada vuokaan kaalien päälle. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta halutessasi.
- Paista piirakkaa ensin 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia. Nosta vuoka sen jälkeen keskitasolle ja jatka paistamista noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. Anna vetäytyä 15 minuuttia paistamisen jälkeen.
Vinkki! Voit käyttää taikinana myös valmista pakastepiirakkataikinaa. Myös kukkakaalin kukinnot sopivat piirakkaan.
Onko pohjan ohje varmasti oikein? 150g voita, 1/2dl vettä taikina jää tosi löysäksi ottaen huomioon että taikina tehdään nyppimällä. Jätin puolet vedestä pois ja jouduin lisäämään 1-2 kourallista jauhoja siltikin.
Parsa-sinihomejuustopiirakka jossa ei ole yhtään parsaa!
Niin missä se parsa oli?
Moni asiantuntematon puhuu parsasta vaikka tarkoittaa parsakaalia, ehkei ole koskaan nähnyt tai syönyt oikeaa parsaa?
Ihmettelisin että missä se parsa on