Vadelmakääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.
- Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa kuuma torttulevy paperille. Poista leivinpaperi ja anna levyn jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se lusikalla notkistetun mascarponen kanssa. Mausta sokerilla ja lemon curdilla. (Maista täytettä ja lisää halutessasi ripaus sokeria). Levitä seos jäähtyneelle levylle. Asettele täytteen päälle vadelmia. Säästä osa vadelmista tortun päälle koristeeksi. Kääri levy rullaksi leivinpaperin avulla. Käännä paperi tortun ympärille ja säilytä viileässä tarjoiluhetkeen saakka. Ripottele tortulle tomusokeria juuri ennen tarjoilua ja koristele lopuilla vadelmilla.
Vinkki! Tee täytettä tupla-annos ja levitä seosta myös kääretortun päälle. Voit käyttää mascarponen sijaan maustamatonta tai makusi mukaan maustettua tuorejuustoa. Jos et löydä lemon curdia, jätä se pois tai korvaa sitruunamehulla tai -marmeladilla.