Lisää hunajalla makeutettuun ja vehnäjauhoista leivottuun perustaikinaan 1 dl hienonnettuja, kivettömiä oliiveja ja 1 dl öljyyn säilöttyjä, silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja sekä paahdettua paprikaa. Tavallisen ruokaöljyn sijaan voit käyttää säilyketomaattien öljyä. Halutessasi mausta taikina vielä 1 tl:lla oreganoa ja ripauksella rosmariinia.
Leivo taikinasta 3 pyöreää limppua. Hieraise pintaan jauhoja ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 20–30 minuuttia, eli kunnes leipä on kypsää ja sen pohjaan koputettaessa kuuluu kumea ääni.
Välimeren leipä
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita murennettu hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää siirappi tai hunaja ja suola sekä makua antavat aineet.
- Alusta taikinaan huolella käsin tai esimerkiksi yleiskoneen kulhossa noin puolet jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa huolella vielä 5–10 minuuttia. Peitä kulho ja kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä.
- Leivo kohonneesta taikinasta leipiä tai sämpylöitä. Nosta leipomukset leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota vielä noin ½ tuntia.
- Leipiä paistetaan uunin alatasolla 200 asteessa 30–40 minuuttia, patonkeja 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia ja sämpylöitä keskitasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia koosta riippuen.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.