
Risottoriisistä saa ihanan pehmeän jälkiruuan, joka kruunataan kinuskilla ja kermalla.
Risottovanukas
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita riisi, maito, kaneli, suola ja sokeri isossa kattilassa. Tee viilto vaniljatankoon ja lisää se seokseen kokonaisena. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Alenna lieden lämpöä ja keitä hiljalleen 45 minuuttia välillä sekoittaen. Seos on tässä vaiheessa löysää.
- Sekoita keltuaiset ja kerma erillisessä kulhossa. Kaada seos riisin joukkoon kattilaan.
- Sekoita seosta kattilassa pienellä lämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes vanukas on kiiltävää. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon halutessasi vaniljaesanssia. Nosta vaniljatanko pois vanukkaasta.
- Jäähdytä vanukas jääkaapissa. Lusikoi se tarjoiluastioihin ja annostele kinuskikastikeraidat muutaman vanukaskerroksen väliin. Koristele kermavaahdolla.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.