
Seitifile on arjen pelastaja. Tomaattikastikkeella ja oliiveilla peitelty kala on takuulla maukas. Lusikoi päälle perunamuusia.
Ota pakastekala sulamaan hyvissä ajoin ennen kokkaamista. Parhaan lopputuloksen saat sulattamalla kalan jääkaapissa. Sulatusta voi nopeuttaa ripottelemalla kalalle hieman suolaa.
Gratinoitu kalapata italialaisittain
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Kaada pannulle paseerattu tomaatti ja mausta sokerilla. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Lisää pataan oliivit, tomaattikuutiot ja sulatetut seitipalat. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia tai kunnes seiti on melkein kypsää. Rouhi joukkoon mustapippuria ja halutessasi suolaa.
- Tee kastikkeen hautuessa muusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen, maitoon tai kasvisliemeen. Laita kastike uunivuokaan. Lusikoi päälle perunamuusi. Nosta vuoka 250-asteisen uunin ylätasolle. Anna paistua noin 5 minuuttia tai kunnes muusi saa hieman väriä. Tarjoa sellaisenaan tai vihreän salaatin kera.
Vinkki! Lisää pataan halutessasi kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja paprika sopivat hyvin makumaailmaan.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/