Mäti-sillijäädyke
Ainekset
Työvaiheet
- Poista sillifileestä ruodot. Hienonna silli ja laita kulhoon. Silppua yrtit. Lisää sillikulhoon mäti, yrttisilppu ja smetana. Mausta pippurilla.
- Vaahdota kerma ja kääntele vaahto silliseokseen. Lisää halutessasi vodkaa tai hunajaa, niiden maut parantavat jäädykkeen koostumusta.
- Vuoraa suorakaiteenmuotoinen vuoka tai 6–8 pientä kahvikuppia kelmulla. Lusikoi silliseos vuokaan tai kuppeihin. Taittele kelmun reunat massan päälle ja nosta pakastimeen. Anna sillimoussen jäätyä vähintään 4 tuntia. Voit tehdä jäädykkeen pakastimeen jo muutamaa viikkoa ennen tarjoamista.
- Kumoa jäädyke tarjoilulautasille, poista kelmu. Asettele päälle mätiä ja koristele tillinoksilla. Tarjoa mousse paahdetun ruisleivän kanssa. Myös keitetyt perunat, etenkin puikulaperunat, ovat oiva kumppani jäädykkeelle.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/