Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Tomaattisilakka maistuu leivän päällä.
Tomaattisilakka maistuu leivän päällä.

Ihanat tomaattisilakat maistuvat kalapöydässä.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattisilakat

Ainekset

300
g
silakkafileitä
suolaa
valkopippuria
Tomaattikastike
2
rkl
punaviinietikkaa
2
rkl
öljyä
2
dl
tomaattimurskaa
3
rkl
ketsuppia
1
dl
mustapippuri-ruokakermaa
2
rkl
soijaa
3
rkl
sipulisilppua
3
rkl
tillisilppua
2
tl
kuivattua timjamia

Työvaiheet

  1. Ripottele hieman suolaa ja valkopippuria jokaisen silakkafileen nahattomalle puolelle. Kääri fileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja lado rullat öljyttyihin annosvuokiin tiiviisti pystyasentoon.
  2. Sekoita kaikki tomaattikastikkeen aineet. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita tai suolaa. Kaada vuokaan silakkarullien päälle.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Lina Tegman
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-katkarapuvokki

Ainekset

1
paksoi
3
rkl
öljyä
1
ps (500 g)
pakastevokkivihanneksia
½
tl
inkiväärijauhetta
1-2
tl
suolaa
2
rkl
fariinisokeria
400
g
isoja katkarapuja

Työvaiheet

  1. Suikaloi paksoi.
  2. Kuumenna öljy vokissa tai isossa paistokasarissa. Kuumenna jäiset vokkivihannekset kuumalla pannulla koko ajan käännellen. Mausta inkiväärillä, suolalla ja fariinisokerilla.
  3. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut. Kuumenna nopeasti.
  4. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
  5. Kääntele paksoi viimeiseksi joukkoon.

Vinkki! Jos haluat, voit lorauttaa valmiin ruuan joukkoon kookosmaitoa. Voit myös jättää inkiväärin pois ja lisätä mustapippuria.

Kommentit (0)

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapukastike

Ainekset

1
iso sipuli
2
rkl
vettä
½
tl
chilijauhetta
1
prk (370 g)
yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2
valkosipulinkynttä
1
paprika
2
dl
kevyttä kookosmaitoa
2
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
1
ps (180 g)
katkarapuja

Työvaiheet

  1. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli.
  2. Lisää sipuli ja tilkka vettä pannulle. Lisää chilijauhe, tomaattimurska ja murskatut 
  3. valkosipulinkynnet. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Pese ja halkaise paprika. Poista sisus ja viipaloi. Lisää kastikkeeseen.
  5. Lisää kookosmaito, vesi, soija ja suola ja lopuksi katkaravut. Kuumenna, älä keitä.
  6. Tarjoa katkarapukastike riisin kanssa.

Yhdessä annoksessa kastiketta ja riisiä on 235 kcal.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Julia Tavast

Mitäs siihen lasimestarin silliin laitetaankaan?

Vaikeustaso
Helppo

Lasimestarin silli

Ainekset

2–3
silliä tai 4–6 sillifilettä
dl
vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
dl
sokeria
1–2
porkkanaa
1
iso punasipuli
2
tl
kokonaisia valkopippureita
3
laakerinlehteä
(sinapinsiemeniä)

Työvaiheet

  1. Puhdista sillit. Huuhdo kalat kylmässä vedessä ja liota sen jälkeen muutaman tunnin ajan kylmässä vedessä. Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Anna liemen jäähtyä.
  2. Valuta sillit ja viipaloi parin senttimetrin levyisiksi viipaleiksi selkäruotoineen. Jos käytät valmiita fileitä, viipaloi ne. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi.
  3. Lado tölkkiin kerroksittain sillipalat, porkkanat, sipuli ja mausteet. Kaada päälle kylmä liemi. Ellei liemi riitä, keitä sitä lisää. Sulje tölkki kannella tai foliolla. Anna maustua viileässä 2–3 päivää ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Ryyppysilli

Ainekset

4-6
kpl (noin 450 g)
kevyesti suolattua sillifileetä
Liemi
2
dl
vettä
1-1¼
dl
väkiviinaetikkaa
dl
sokeria
1
tl
roseepippuria
1
tl
valkopippuria
2
tl
neilikoita
rosmariininoksa

Työvaiheet

  1. Jos silli tuntuu liian suolaiselta, liota fileitä hetki kylmässä vedessä.
  2. Pyyhi silli ja paloittele suoraan purkkeihin.
  3. Kiehauta liemiainekset. Jäähdytä ja kaada sillipalojen päälle.

Kommentit (0)