
Maistuvan piiraan vuohenjuustotäyte viimeistellään balsamicosiirapissa marinoiduilla kantarelleilla ja punasipulilla.
Balsamicolla marinoitu kantarelli-sipuli-vuohenjuustopiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Paista pilkottuja sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut.
- Leikkaa kuoritusta sipulista ohuita suikaleita ja pane ne kulhoon paistettujen sienien kanssa. Lisää päälle balsamicokastike. Sekoita ja nosta sivuun maustumaan.
- Valmista täyte. Yhdistä vuohenjuusto, kerma, munat ja suola tasaiseksi seokseksi.
- Valmista taikina. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- Painele taikina 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Kumoa vuohenjuustotäyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
- Lisää päälle marinoitunut sieni-sipuliseos ja jatka paistamista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
- Nosta uunista ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia ennen leikkaamista.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.