
Koristele kakunreunus suklaalla, voit tehdä sulasta suklaasta vaikka kuusia, enkeleitä tai tonttuja.
Karpalo-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka, jonka halkaisija on noin 22 cm. Mittaa yleiskoneen kulhoon sokeri, jauhot, kaakaojauhot, suola, leivinjauhe ja sooda. Sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä toisessa kulhossa munat, öljy ja maito. Sekoita hyvin. Koneen käydessä kaada munaseos ohuena nauhana kuivien aineiden joukkoon. Anna sekoittua hyvin.
- Kuumenna vesi mikrossa tai kattilassa kiehuvan kuumaksi ja kaada ohuena nauhana taikinan joukkoon. Anna koneen käydä niin kauan, kunnes seos on tasaista. Kaada taikina kakkuvuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.
- Tee suklaatäyte. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
- Kokoa kakku irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Levitä puolet hillosta pohjan päälle (säästä hilloa kakun voiteluun) ja lisää sitten puolet hiukan jähmettyneestä suklaatäyteestä. Laita kansi päälle ja laita kylmään maustumaan pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Voitele kakku kauttaaltaan hillolla. Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla. Sekoita kermavaahto mascarponen joukkoon. Levitä täyte kakun päälle.
- Tee suklaajoulukuuset. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Laita suklaa pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle kakun korkuisia ja vähän korkeampia joulukuusia. Laita kylmään jähmettymään. Painele kuuset reunoille juuri ennen tarjoilua.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.